Forbredende besøk til Danmark

Forbredende besøk til Danmark
Sammen med andre opplæringskontor og fylkeskommunen, har Martine vært på forberedende besøk til Esbjerg, Danmark.

Forberedende besøk - Esbjerg, april 2024

Sunnmøre kommunale opplæringskontor, er sammen med andre opplæringskontor med i prosjektet Læretid i Europa og skal høsten 2024 sende helsefagarbeider-lærlinger på utveksling til Esbjerg i Danmark. I den forbindelse har Martine reist sammen med internasjonal rådgiver i fylkeskommunen, Rakel og Yvonne (Søre Sunnmøre OK), Anita (Romsdal OK) og Astri (Kristiansund kommune) for å gjøre nødvendige forberedelser.

20240421_152011.jpg

Her fikk vi treffe samarbeidspartneren i Danmark, Sosu Esbjerg, som er en utdannelsesinstiusjon som utdanner innen for social- og sundhedsområdet (yrkesfagskole innenfor helse- om omsorg). Ved skolen utdanner de social- og sundhedsassistent (som vi kjenner som helsefagarbeider) og pædagogisk assistent (som vi kjenner som barne- og ungdomsarbeider). På skolen har et utbredt utvekslingsprogram og egen internasjonal koordinator, Henriette, som er vår kontaktperson.

20240422_084322.jpg

Vi besøkte også arbeidsplassene hvor lærlingene skal arbeide under utvekslingen. To pleiehjem: Magrethegården i Ribe og Sirius Seniorbo i Esbjerg. Samt hadde nyttig møte med representanter fra Esbjerg kommune.

received_468706902166469.jpeg

Det forberedende besøket og prosjektet er finansiert gjennom Erasmus+ som er EU sitt utdanningsprogram.

eu-erasmus_24_1.jpg

Klikk her for å lese mer om prosjektet