Ernæringskokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av ernæringsriktig mat og spesialkost, i tråd med helsemyndighetenes kostråd og gjeldende regelverk.
Ernæringskokken skal kunne lage mat som gir positive opplevelser, til både friske og syke. I helse- og omsorgssektoren skal ernæringskokken være en spesiell ressurs for å gi gode og næringsrike måltider. Yrket har utviklet seg i samsvar med at ernæring og helse har fått mer oppmerksomhet. Du kan ofte arbeide tett sammen med kostøkonomer i planleggingen av ukens menyer.
Ernæringskokken jobber på større arbeidsplasser innenfor det private og offentlige. Eksempler på arbeidsplasser kan være sykehus, forsvaret, oljeplattformer og lignende.
Videregående trinn 1: Restaurant og matfag
Videregående trinn 2: Kokk- og servitørfag
Videregående trinn 3: 2 års læretid i bedrift: Ernæringskokkfaget